land en cultuur, smaaktest

Nieuwe Producten uit Scandinavië l Alles over Jamón Iberico l Internationale Smaaktest Mayonnaise l Zeep uit Zweden

Nieuwe Producten uit Scandinavië

We waren weer op reis vorige week! Een heerlijke mini vakantie die voerde langs Flensborg, Sønderborg, Åbenrå, Ribe, Kruså en langs nieuwe, prachtige Deense producten.

In Flensborg staat een erg leuk Brauhaus genaamd Hansens Brauerei. Ik bestel dan altijd een écht Duitse klassieker en deze keer werd dat de Schweinebraten mit kräftiger Bratensauce, Rotkohl und hausmacher Spätzle. Altijd weer verbaas ik me over de Duitse kunst van bereiden van varkensvlees; mals en sappig. En dat in een klassieke grote bierstube met een (ok, twee…) grote pot huisgebrouwen bier completeert de start van onze reis.

Afbeelding met tekst, binnen Automatisch gegenereerde beschrijving

Denemarken:

Dan op weg naar Åbenrå in zuid-Jutland. Net onder Åbenrå ligt onze eerste camping; camping Skarrev. Een wilde blonde hollewaai verwelkomt ons met veel gebaren, waarbij we vooral moeten onthouden dat er maar één regel is op deze camping: ‘geen stress’. Dat klopte, we hebben een middag en een ruime ochtend genoten van de serene rust, het klotsende water van de Åbenrå Fjord in de Oostzee en de weldadige ruimte om ons heen.

Experience Ribe | By the Wadden Sea

De volgende dag brengen we door in Ribe, de oudste en ook wel het mooist bewaarde stad van Denemarken genoemd. Een groot dorp is het eigenlijk, maar mooi is het! Een bezoek aan het Vikingmuseum mag niet ontbreken; leerzaam en goed gesorteerd. De camping in Ribe waar we overnachtten met onze camper is een luxe, grote, zeer goed verzorgde met een uitstekend zwembad en uitstekende service. De laatste dag van deze mini vakantie brachten we door bij de grens in Kruså. Wederom een prima camping met voor kinderen veel vermaak. Toch, samenvattend zijn we van mening dat de échte Deense beleving pas begint ter hoogte van de as Ribe – Åbenrå; ruimte, korenvelden, de Åbenrå fjord en de rietgedekte boerderijtjes.

Een nieuwe voorraad prachtige Deense producten maken dit reisje weer de moeite waard!

Zoals de citron måne van Dan Cake. Bekijk hier ALLE nieuwe producten uit Denemarken!

Dan Cake Citronmåne - Zitronenkuchen | Dan Cake Citronmåne - Zitronenkuchen | Gebäck | Süß & Salzig | Essen

 

 

Spaanse ham, van jamón serrano tot jamón Iberico de bellota

Eerder dit jaar schreven we een uitgebreid artikel over Spaanse ham, en over alle gradaties van kwaliteiten die er zijn.

En dat zijn er nogal wat! Lees en leer er alles hier over.

Wij hebben deze week weer een nieuwe voorraad binnengekregen met handgesneden jamón Iberico de bellota (achterpoot) en gesneden paleta Ibérico de bellota (voorpoot).

Bijvoorbeeld de handgesneden jamón Iberico de bellota voor € 17,75

Loncheados Ibéricos - Jamón Ibérico de Bellota Loncheado

 

 

 

Internationale smaaktest mayonaise

OnzeInternationale smaaktest mayonaise: Na Nederlandse, Belgische en Deense mayonnaise was nu Duitse mayonnaise aan de beurt. Welke mayonnaise gaat Duitsland vertegenwoordigen in de grote Internationale finale later dit jaar? staat toch vooral bekend om zijn goede en diverse zoete en scherpe mosterds, voor bij curryworst en Beierse weisswürstchen. Maar mayonnaise? We testten er drie: Homann, Knorr en Jeden Tag.

Bekijk hier de tests en uitslag.

de grote internationale mayonaise test

 

De klasse van zeep uit Zweden

Zeep uit Zweden. Eerlijk gezegd was het voor ons een grote verrassing om te ervaren hoe geweldig de geuren en structuur van de zepen van Victoria zijn. Dit familiebedrijf uit Helsingborg bestaat al sinds 1905 en heeft het predicaat ‘hofleverancier’.

Hoewel ik niet echt een onderscheid in kwaliteit kan maken (het is allemaal van zeer hoge standaard) kan ik wel verklappen dat de serie met honing bergbraambessen, honing  vossenbessen en honing bosbessen héél bijzonder is. Net als natuurlijk de diverse kerstzepen. De klassiekers Äggtvål gezichtszeep met eiwitten en Cremosin (kaneel citroen) krijgen Zweedse vrouwen graag cadeau.

Lanolin Eggsåpe 6x50g Skandinavia

 

 

 

 

Back to list

Geef een reactie